Prezračevanje je postalo stalnica pri načrtovanju obnove in novogradnje večjih in manjših bivalnih objektov. Z naglim vzponom izolativnih lastnosti gradbenih materialov se je posledično povišala zrakotesnost, ki vzrokuje potrebi po prisilnem prezračevanju objektov. Tega lahko nadgradimo z vračanjem toplote odpadnega zraka (rekuperacija) in tako varčujemo z dragoceno energijo.

V tem segmentu vam podjetje Elbos d.o.o. ponuja kompletno storitev načrtovanja in izvedbe kvalitetnega prezračevanja objektov. Sodelujemo z najbolj uveljavljenimi dobavitelji opreme znotraj panoge, ki vam v kombinaciji z našo strokovno izvedbo zagotavlja vrhunski sistem z dolgo življenjsko dobo delovanja.

Kako deluje?

Porabljen topel zrak iz  prostora skozi notranju pokrov potuje do hranilnika toplote. Leta se učinkovito napolni s toplotno energijo, vgrajeni ventilator pa spremeni smer vrtenja.
Svež zrak potuje preko napolnjenega hranilnika toplote. Pri tem se nanj prenese prej shranjena energija. Tako svež, filtriran in ogret zrak prihaja v prostor, ventilator zračnika pa ponovno spremeni smer vrtenja.

Prezračevalne naprave zagotavljajo kvaliteto bivalnega okolja in drugih prostorov, saj iz prostora odvajajo višek vlage, škodljive snovi, CO2 in neprijetne vonjave, v prostor pa dovajajo svež zrak in kisik.
So najučinkovitejši način boja proti vlagi in stenski plesni.
Prezračevalne naprave – rekuperatorji, ki imajo vgrajen zračni hranilnik toplote, zmanjšajo energijske izgube na minimum, kar Slovenski EKO sklad nagradi z nepovratno finančno spodbudo v višini do 20%.

Zastopamo in vgrajujemo prezračevalne sisteme enega najbolj priznanih ter uveljavljenih proizvajalcev kot so Zehner in Paul.

Poleg konkurenčnih cen vam nudimo pomoč pri izdelavi vloge za EKO sklad, brezplačno vas obiščemo, pripravimo projekt in ponudbo, ter poskrbimo za strokovno vgradnjo.

Pošljite povpraševanje

Kliknite na spodnji gumb, nas pokličite ali nam pošljite elektronsko sporočilo.

Pošljite nam sporočilo

info@elbos.si

031/316-640

Vsako povpraševanje obravnavamo individualno in nanj običajno odgovorimo že v enem dnevu.