Velik delež izvedenih storitev podjetja Elbos d.o.o. zavzema izvedba sončnih elektrarn na ključ. Uredimo vam vse potrebno pri načrtovanju, dokumentaciji ter izvedbi projekta in priklopu SE. Tako smo vaš edini kontakt od začetka do konca projekta in na svojo storitev seveda zagotavljamo garancijo.

Ureditev soglasij in dokumentacije

Ureditev soglasij in dokumentacije

Poskrbimo za vso dokumentacijo in za vse postopke pri postavitvi.

Pomoč pri sofinanciranju

Pomoč pri sofinanciranju

Z nami boste deležni brezplačne pomoči pri pridobivanju subvencije Eko sklada.

Vzdrževanje in servis

Vzdrževanje in servis

Nudimo vam zanesljiv nadzor, vzdrževanje in servisno službo.

Garancija

Garancija

Zagotavljamo izjemno kakovostne komponente z dolgoletnimi garancijami.

Z izgradnjo lastne mikro sončne elektrarne si zagotovite energetsko neodvisnost, kar pomeni, da se zavarujete pred višanjem cen dobave električne energije, hkrati pa pomembno pripomorete k ohranjanju okolja. Ključno vlogo pri delovanju elektrarne odigra distribucijsko omrežje električne energije, ki ima vlogo shranjevalnika energije: v mesecih visoke osončenosti viške energije oddajamo v omrežje, v mesecih nizke osončenosti, pa prejemamo električno energijo iz omrežja. Pri tem se pri obračunu električne energije ter omrežnine, prispevkov in drugih dajatev, ki se obračunavajo na količino električne energije (kWh) upošteva tista količina električne energije, ki pomeni razliko med prevzeto in oddano električno energijo ob koncu obračunskega obdobja, to je konec koledarskega leta.

0
Število inštaliranih sistemov v Sloveniji
0MW
Moč inštaliranih sončnih elektraren v Sloveniji
0 mesecev
Povračilna doba vložka z menjavo vira ogrevanja od
0 mesecev
Doba povračila vložka od

In zakaj domače elektrarne na ključ?

Za izgradnjo lastne sončne elektrarne za samooskrbo in priključitev naprave na distribucijsko omrežje električne energije je potrebno pri pristojnem distribucijskem podjetju urediti potrebno dokumentacijo: pridobiti ustrezna soglasja in pogodbo o priključitvi naprave. Trenutno so investitorjem v lastno samooskrbno sončno elektrarno na voljo nepovratne finančne spodbude Eko sklada in sicer za gospodinjske odjemalce v skladu z javnim pozivom 49SUB-SOOB17. Do finančne spodbude za naložbe v naprave za samooskrbo z električno energijo so v skladu z javnim pozivom 51FS-PO18 upravičene tudi pravni subjekti in sicer gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki ter zadruge. Za postavitev sončne elektrarne je torej treba izpolniti zahteve, ki jih narekujejo zakonodaja in predpisi različnih pristojnih inštitucij. Teh ni malo, postopki pa so razmeroma zapleteni, zato se investitorji navadno odločijo za postavitev sončne elektrarne na ključ, ko večino postopkov zanje opravi izbrani izvajalec.

Pošljite povpraševanje

Kliknite na spodnji gumb, nas pokličite ali nam pošljite elektronsko sporočilo.

Pošljite nam sporočilo

info@elbos.si

031/316-640

Vsako povpraševanje obravnavamo individualno in nanj običajno odgovorimo že v enem dnevu.